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02/2018 Interpretations and Definitions 

Interpretation: B 10.2 Attire 

Gloves can only be approved by referees. The approval will be given if the glove matches the 

measurements given in rule 10.2. Only the following measuring method is valid. 

If a player usually wears gloves on both hands during matches, both gloves need to be 

approved. 

 

HOW TO MEASURE GLOVES  

Gloves are measured by a tape measure. 

First step: 

 Player places naked hand with extended fingers on a flat surface. 

 The referee measures the hand in three different places: wrists, knuckles and proximal 

interphalangeal joints (the joint in the middle of finger). 

Second step: 

 Player places the glove hand with extended fingers on a flat surface.  

 The referee measures the glove hand in the three different places listed above.  

 

According to rule 10.2: 

The difference in thickness, between the naked hand and the glove hand, must be a maximum 

of 2.5 cm. 

The difference in width, between the naked hand and the glove hand, must be a maximum of 4 

cm. 

The part of the glove which extends over the wrist must not be padded. A thin fastener or 

something like one layer of a sweat band is permitted. 



 

 

 

 

 

 


